Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi” Botosani

 

Activitatea 2: Imi pasa!

Echipa 1 participa la actiunea ,,Nepoti alaturi de bunici".

La azilul de batrani Leorda am fost pentru o zi "Nepoti alaturi de bunici"

Activitatea 1: Si tu poti fi voluntar!

Alaturi de partenerii nostri de la Crucea Rosie, filiala Botoşani şi fundaţia Estuar am desluşit conţinutul şi importanţa activităţii de voluntariat. Domnul director Măciucă Eduard a desluşit pentru noi, ce înseamnă să fii voluntar, care sunt primii paşi ai voluntarului, importanţa acţiunilor de voluntariat.

Echipa 2 participă la acţiunea”Moş Crăciun pentru o zi”

La Centrul de îngrijire de tip familial Sf. Ioan” Bucecea, echipa noastră aduce daruri şi este întâmpinată cu bucurie!

Activitatea 3: Un cadou, un zambet...

Echipa noastra de voluntari a participat alaturi de copiii de la Centrul de recuperare al copiilor cu handicap la un atelier de lucru in care au lucrat  impreuna pentru realizarea unor martisoare din fire textile  frumos colorate si au desenat. Fondurile colectate de catre echipa noastra s-au transformat in hainute si dulciuri pe care l-am oferit acestor copii.

O altă activitate susţinută în cadrul acţiunii „Un cadou, un zâmbet” este cea derulată la Şcoala cu clasele I-VIII Orăşeni Deal.  Au participat un grup de elevi, profesori şi părinţi de la Colegiul Tehnic”Gheorghe Asachi” şi de la Şcoala cu clasele I-VIII, Nr.17, „Sf. Parascheva” Botoşani, care împreună, au finalizat campania de colectare de fonduri şi donaţii în vederea dezvoltării  fondului de carte şcolară existent la şcoala parteneră din Orăşeni Deal. Copiii de la Şcoala Orăşeni Deal, coordonaţi de prof. Epure Elena, s-au bucurat foarte mult de iniţiativa colegilor lor şi au apreciat gestul nostru.

Activitatea 4: Seara caritabila!

În cadrul activităţii noastre    "Implică-te!!”  am sărbătorit Ziua Europei” printr-un spectacol la care am invitat reprezentanţi de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, Primăria Botoşani, Crucea Roşie filiala Botoşani, copii de la Şcoala Specială Botoşani,  elevi şi profesori din şcoala noastră.

   Am marcat această zi prin intermediul unei parade” de modă având tema Steagurile ţărilor membre ale Uniunii Europene”, acestea fiind prezentate prin ţinute de către elevii noştri, ţinute realizate din materiale refolosibile.

     Am prezentat rezultatele obţinute de noi prin participarea la diverse proiecte de voluntariat, comunitare, la proiecte europene.

 La final alături de invitaţii noştri am plantat câţiva pomi în curtea şcolii şi am lansat baloane în culorile comunităţii europene.

 

A fost o zi caritabilă!

Activitatea 5: Indeplinim dorinte!

S-au legat prietenii!

 

Prima dorinţă!

  Copiii de la centrul Bucecea au fost invitaţi ..”în oraş” ..la o pizza de către prietenii lor din echipa de voluntari.

A doua dorinţă!

  Împreună la săniuş:

Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi” Botosani